Sosakjøt / Ukseragu / Kjøt i mørket

IMG 1703
  • IMG 1745-Mindor
    Mindor Klauset
    Klippfiskakademiet

    Dagleg leiar ved Klippfiskakademiet i Ålesund. Også kjend frå Mat med Mindor i NRK Møre og Romsdal.

Ingrediensar
Sosakjøt
  • 800 g Kjøt
  • 2 ss Kveitemjøl
  • Salt og pepper
  • Rapsolje og smør
  • Vatn
Oppskrift

Sosakjøt / Ukseragu / Kjøt i mørket

Kutt kjøtet i store terningar.
Brun kjøtet godt på alle sider i ei steikepanne med rapsolje og smør.
Dryss over ca. 2 ss kveitemjøl mot slutten av bruninga.
Hellast over i ei kasserolle og dekkast nesten med vatn.
Kokast i 1-2 timar under lokk. Tida avhenger kor mørt kjøt du bruker.

Juster eventuelt tjukkelsen på sausen med meir kveitemjøl utrørt i litt kaldt vatn.

Smak til gryta med salt og pepper.
Serverast tradisjonelt med kokte poteter og gulrot, ertestuing og rørte tyttebær.
  • IMG 1745-Mindor
    Mindor Klauset
    Klippfiskakademiet

    Dagleg leiar ved Klippfiskakademiet i Ålesund. Også kjend frå Mat med Mindor i NRK Møre og Romsdal.